Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2018 Labyrinth Cabernet Sauvignon, Simonsig
nr 7998901Från en vingård planterad i formen av en labyrint kommer detta fylliga och matvänliga vin från vinklubbsfavoriten Simonsig Estate.
Pris 189 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Simonsig Estate
Ursprung
Stellenbosch
Druvor
98% cabernet sauvignon, 2% merlot
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Doft och smak
I doften finns aromer av svarta vinbär, björnbär, viol, rostade ekfat och kryddor. Doften är intensiv och kraftfull. Vinet har tydliga men välintegrerade tanniner, och en fin balans mellan vinets olika komponenter. Smaken är fyllig och smakrik med härligt fruktiga toner i eftersmaken.
Passar till
Smakrikt kött, grillat eller stekt med kryddiga tillbehör, till exempel passar spareribs och Labyrinth utmärkt tillsammans.
Lagringspotential
Från nu till 2024
Mer information
Är du nyfiken på mer om årgångar i Sydafrika? Läs våran Sydafrika årgångsguide här!
Om produkten
”Simonsig” är afrikaans för ”Simons utsikt” och som namnet antyder ligger ägorna vid foten av Simonsberg. Namnet Simonsig är dock kanske främst förknippat med deras roll som pionjärer inom Sydafrikansk vinmakning. Familjen Malan kom till Sydafrika år 1688 då Jaques Malan klev av skeppet vid kapudden, men det skulle dröja fram till 1952 innan Frans och Liza Malan köpte Simonsig Estate i Stellenbosch. Frans var en riktig pionjär och bidrog på många sätt till viktiga innovationer inom vinmakningen och vinnäringen i regionen som kom att sätta Sydafrika på vinkartan. Bland annat var han först att buteljera mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden (idag känt som Méthode Cap Classique) i form av Kaapse Vonkel år 1971. Frans Malan grundade redan 1978 en förskola och en fotbollsplan till vingårdsarbetarnas barn för att barnen skulle kunna växa upp i trygghet. Han var också en av grundarna till Stellenbosch Wine Route som besöks av hundratusentals turister årligen. Idag drivs gården av den numera avlidne Frans söner; François Malan (som sköter om vingårdarna) och Johan Malan (som är egendomens wine director som år 2020 utsågs till ”Diners International Wine Maker of the Year ”). Barnbarnen François-Jaques, Christelle och Michael utgör tredje generationen som idag också är involverade i företaget, bland annat utsågs Michael Malan nyligen till Cellarmaster på gården.
Är du nyfiken på mer om årgångar i Sydafrika? Läs våran Sydafrika årgångsguide här!
Delar av druvorna i Labyrinth Cabernet Sauvignon kommer ifrån världens första (vad man vet) vingård planterad i formen av en labyrint. Detta har Simonsig gjort för att skapa en plats för människor att genom en enkel promenad uppleva något annorlunda, återkoppla till en själslig medvetenhet i en modern värld. Labyrinth har lagrats i 15 månader i ekfat, varav 99% är franska fat och 1% amerikanska (1% av vinet har lagrats i fat som har använts en gång tidigare, 68% i fat som har använts två gånger tidigare, 23% har lagrats i fat som har använts tre gånger tidigare och resterande 8% i ännu äldre fat). Årgång 2017 var en utmanande årgång för producenterna. Skörden var låg, men kvaliteten visade sig bli bra och gav små fina druvor med stor koncentration och mycket frukt.