Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2022 Barbera d’Alba Superiore (magnum), Josetta Saffirio
nr 75566062022 Barbera d’Alba Superiore Magnum är en stiltypikt klassisk Barbera på härliga formatet magnum. Perfekt att lagra eller njuta till det italienska köket.
Pris 439 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Producent
Josetta Saffirio
Ursprung
Barbera d’Alba DOC
Druvor
100% barbera
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Doft och smak
Vinet har en ren och stor bärig doft med inslag av körsbär, hallon, plommon, blommor, lakrits och en hint av choklad. Smaken är stiltypiskt frisk och fruktigt, med sammetslena tanniner som bidrar till en tilltalande struktur tillsammans med vinets medelfylliga kropp. Eftersmaken är lång, fruktig och uppfriskande.
Passar till
Vinet är smakrikt, har mjuka tanniner och en hög syra, vilket gör att det passar till många olika typer av maträtter som till exempel grillat fågel och rött kött, bufféer, hamburgare med nötkött eller halloumi, pastarätter med kyckling eller en vällagad pizza.
Lagringspotential
Från nu till 2033
Mer information
Om produkten
En av Vinklubbens mest älskade producenter är Josetta Saffirio med sina så karaktäristiska etiketter som pryds av vackra små tomtar. Familjen Saffirio kom till området i Monforte d’Alba år 1890 men dess moderna historia börjar 1945 då Ernest Saffirio köpte loss familjens mark från sina bröder för att säkerställa att familjeägorna gick i arv. Ernesto hade en dotter – Josetta – som i början av 70-talet arbetat som lärare i vinmakning på universitetet i Alba. 1975 lyckades Ernesto övertala sin dotter att ta över vingårdarna som hörde till familjegården. Här föds idén om att starta ett eget vineri. År 1982 såg den första flaskan Josetta Saffirio Barolo dagens ljus – redan då med tomten på etiketten – och det dröjde inte länge innan priserna och utmärkelserna började delas ut till den unga, skickliga vinmakerskan. Till allas bestörtning valde dock Josetta att sluta göra vin efter redan 10 år och vineriet låg i malpåse mellan 1992 och 1999. Då klev nämligen Josettas dotter, Sara Vezza, in i handlingen. Med en total dedikation har Sara utvecklat familjegården mot nya höjder och har successivt ökat produktionen. 2006 inleddes ett arbete mot att göra vingårdarna ekologiska och 2010 flyttade Sara in i ett nytt, modernt vineri som kommer att ta produktionen till ännu högre höjder.
Druvorna till det Barbera d’Alba Superiore kommer från Monforte och jordmånen här kallas för ”Elveziano”. Den består av en gammal havsbotten som höjts upp till dagens altitud och är mycket rik på mineraler och kalk. Sedan årgång 2015 är klassifikationen uppdaterad till Superiore vilket innebär striktare regler än för en vanlig Barbera d’Alba. Druvorna plockas för hand och avstjälkas innan pressning. Druvjuicen jäser sedan i temperaturkontrollerande tankar, genomgår malolaktisk jäsning och dras sedan om till stora ekfat där vinet lagras i 12 månader.
Nyfiken på att läsa mer om årgången? Då kan du göra det här!