Recept

Bakad torsk med smörsås

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
  3. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
  4. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bakad torsk med smörsås

Ingredienser

För 4 personer
Tillagningstid 45 min

600g torskrygg
2 msk Pressad citronsaft
2 msk Vatten
200 g Arla® svenskt smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt