Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Bakad torsk med smörsås
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 100°.
- Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
- Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
- Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
- Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Bakad torsk med smörsås
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid 45 min
600g torskrygg
2 msk Pressad citronsaft
2 msk Vatten
200 g Arla® svenskt smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt