Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Dumplingdeg
Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med soja, dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.
Gör såhär
- Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare.
- Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
- Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten.
- Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
- Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
- Servera dumplings med soja, dipsås och kokt ris – gärna tillsammans med ångade edamamebönor eller strimlad kål.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dumplingdeg
Ingredienser
1 sats
tillagningstid: 1 timme
5 dl vetemjöl special
1 dl vatten
1 ägg