Recept

Dumplingdeg

Att göra deg till egna dumplings är roligt! Variera fyllningen efter egen smak och ät dem med soja, dipsås, eller i en soppa. Prova även dumplings med söta fyllningar till efterrätt.

Gör såhär

  1. Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare.
  2. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min.
  3. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten.
  4. Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
  5. Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
  6. Servera dumplings med soja, dipsås och kokt ris – gärna tillsammans med ångade edamamebönor eller strimlad kål.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dumplingdeg

Ingredienser

1 sats
tillagningstid: 1 timme

5 dl vetemjöl special
1 dl vatten
1 ägg