Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Dumplings
Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Gör såhär
- Strimla och finhacka kålen. Skiva löken tunt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt färs, socker, sesamolja, fisksås, chili flakes och salt. Blanda väl.
- Lägg ut några wontonplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte. Ångkoka 10-12 min.
- Vispa ihop ingredienserna till dippsåsen.
- Stek broccoli i smör-&rapsolja 2-3 min. Tillsätt finriven vitlök och chili flakes. Stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
- Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.
Tillagningstid: 45 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dumplings
Ingredienser
4 personer
Fyllning:
50 gram Spetskål eller vitkål
3 salladslökar
50 gram färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
500 gram fläskfärs
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
½ tsk chili flakes
1 tsk salt
1 förpacking tinad wontondeg, ca 300 g
Dippsås:
3 msk Arla Köket® Crème fraiche
2 lime, pressad saft
¾ dl japansk soja
1 msk strösocker
1 tsk chili flakes
Chilistekt broccoli:
250 gram sparrisbroccoli
2 msk Arla Köket® Smör & rapsolja
2 vitlöksklyftor
Chili flakes
Flingsalt