Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Dumplings med kyckling
Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som gärna dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker eller gör själv efter vårt recept.
Gör såhär
- Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen.
- Skiva salladslöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen.
- Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten.
- Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
- Sjud i omgångar i rikligt med saltat vatten ca 3 min, tills de flyter upp till ytan.
- Ta upp med hålslev och låt rinna av.
- Föredrar du stekta dumplings? Ånga dem först enligt intruktionen ovan och stek dem sedan på en sida i omgångar i olja i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Tillsätt vatten, lägg på ett lock och låt dumplingarna koka (de ångkokas nu under locket i stekpannan) i ytterligare ca 3 minuter.
- Servera dumplings med soja, dipsås och kokt ris – gärna tillsammans med ångade edamamebönor eller strimlad kål.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dumplings med kyckling
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
5 salladslökar
1 vitlöksklyfta
400 gram kycklingfärs
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk salt
Wontondeg:
1 förpackning (eller gör egen deg)
Dipsås:
½ färsk röd chili
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk japansk soja
Till servering:
Jasminris