Recept

Dumplings

Om du inte gjort egna dumplings tidigare så ska du definitivt testa det här receptet! Enkel rätt som dessutom är underbart god! Dumplings är små fyllda, kinesiska degknyten som dippas i smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker. De här är fyllda med smakrik fläskfärs, salladslök och kål. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.

Gör såhär

  1. Strimla och finhacka kålen. Skiva löken tunt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt färs, socker, sesamolja, fisksås, chili flakes och salt. Blanda väl.
  2. Lägg ut några wontonplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte. Ångkoka 10-12 min.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dippsåsen.
  4. Stek broccoli i smör-&rapsolja 2-3 min. Tillsätt finriven vitlök och chili flakes. Stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt.
  5. Servera dumplings med dippsås och chilistekt broccoli.

Tillagningstid: 45 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Dumplings

Ingredienser

4 personer

Fyllning:
50 gram Spetskål eller vitkål
3 salladslökar
50 gram färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
500 gram fläskfärs
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
½ tsk chili flakes
1 tsk salt
1 förpacking tinad wontondeg, ca 300 g

Dippsås:
3 msk Arla Köket® Crème fraiche
2 lime, pressad saft
¾ dl japansk soja
1 msk strösocker
1 tsk chili flakes

Chilistekt broccoli:
250 gram sparrisbroccoli
2 msk Arla Köket® Smör & rapsolja
2 vitlöksklyftor
Chili flakes
Flingsalt

Halvtorra och friska vita viner

årgång slut

2022 Estate Riesling, Paul Cluver

Elgin165 kr