Recept

Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 °. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
  2. Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  4. Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  5. Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 pizzadeg à 550 g
140 gram mild ädelost
2 dl crème fraiche
2 mjöliga potatisar
140 gram tärnat bacon
75 gram flower sprouts eller repad grönkål
4 färska fikon
Rosépeppar

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut