Recept

Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 °. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
  2. Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan.
  3. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  4. Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  5. Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 pizzadeg à 550 g
140 gram mild ädelost
2 dl crème fraiche
2 mjöliga potatisar
140 gram tärnat bacon
75 gram flower sprouts eller repad grönkål
4 färska fikon
Rosépeppar

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr