Recept

Entrecôte med ancho-rub

Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.

Gör såhär

  1. Börja med barbecuesåsen. Fräs vitlöken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka den ca 3 min.
  2. Blanda kryddorna till ruben och gnid in köttet med den. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida.
  3. Lägg köttet vid sidan av glödbädden och låt det grilla ytterligare ca 5 min.
  4. Dela eller skiva köttet, strö över flingsalt och servera med grillade grönsaker och barbecuesås.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Entrecote med ancho-rub

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

2 skivor entrecôte, ca 600 g
1 tsk flingsalt

Barbecuesås
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 dl tomatketchup
1 msk farinsocker
2 msk vinäger
1 tsk sambal oelek
1/2 malen spiskummin

Ancho-rub 
2 tsk starkt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk farinsocker
1,5 tsk salt
1 msk ancho chili