Recept

Färsk ravioli med citron- och salviasmör

Att göra sin egen ravioli är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna! Smör, salvia och citron är utmärkta smakkompisar till färskpasta.

Gör såhär

  1. Pastadeg: Häll mjölet på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop äggblandningen med en gaffel. Fös försiktigt ner mjöl in i mitten och vispa hela tiden med gaffeln. Knåda ihop till en smidig deg. Forma till en längd och vira in i plastfolie. Låt vila minst 30 min i rumstemperatur.
  2. Fyllning: Värm spenat med 2 msk vatten i en stor stekpanna. Häll den varma spenaten i ett durkslag. Låt svalna och krama ur så mycket vätska som möjligt. Mixa spenat, cottage cheese, ost, ägg, citron och muskot till en krämig smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en spritspåse eller bunke och ställ kallt.
  3. Ravioli: Dela degen i 4 bitar. Kavla ut en del i taget riktigt tunt, i pastamaskin eller med kavel. Pensla med uppvispad äggvita. Spritsa eller klicka ut 1/4 av fyllningen med 5-6 cm mellanrum på halva degplattan. Vik försiktigt över den andra halvan som ett lock. Tryck till runt fyllningen för att få bort luft. Skär i fyrkanter med kniv eller degsporre. Koka raviolin i omgångar i saltat vatten. Den är klar när kuddarna flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev.
  4. Citronsmör: Värm smör, salvia, citron och chili flakes i en stor stekpanna på svag värme. Vänd ner ravioli och blanda väl. Servera genast!

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Färsk ravioli med citron- och salviasmör

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 60+ minuter

Pastadeg:
5 dl durumvetemjöl
2 ägg
2 2ggulor
1 msk olivolja
1 msk vatten
¾ tsk salt

Fyllning:
250 gram färsk spenat
250 gram KESO® Cottage cheese
1 dl Arla Ko® Svecia ost
1 ägg
1 citron, finrivet skal
¾ krm malen muskot
Salt och svartpeppar

Till utbakning:
2äggvitor

Citronsmör:
75 gram Arla® svenskt smör
5 salviablad
1 citron, finrivet skal
¾ tsk chili flakes