Recept

Fiskgryta med saffran

Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.

Gör såhär

  1. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor.
  2. Skala och skiva potatisen. Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja.
  3. Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. Skär laxen i 3×3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med delade tomater.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk Smör-& rapsolja
5 dl gräddmjölk
2 msk skaldjursfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner