Recept

Fiskgryta med saffran

Ljuvligt doftande fiskgryta med potatis och grönsaker blir allt-i-ett-middag för hela familjen.

Gör såhär

  1. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda skivor.
  2. Skala och skiva potatisen. Fräs purjolök och potatis med saffran i en stor kastrull i smör-&rapsolja.
  3. Häll på gräddmjölk och fond. Låt sjuda ca 10 min. Skär laxen i 3×3 cm stora tärningar och lägg ner i grytan. Sjud ca 3 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med delade tomater.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 g laxfilé
1 purjolök
500 g fast potatis
1 pkt saffran à 0,5 g
2 msk Smör-& rapsolja
5 dl gräddmjölk
2 msk skaldjursfond
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ask cocktailtomater à 250 g

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr