Recept

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Dill och kräftstjärtar ger det lilla extra! Kokt ris eller potatis är gott till.

Gör såhär

  1. Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min.
  4. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

250 gram torskfilé
250 gram laxfilé
2 purjolökar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
4 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
3 stjärnanis
1 tsk Sambal oelek
1 apelsin, rivet skal

Topping
100 gram skalade räkor
2 msk hackad färsk timjan
1 finhackad vitlöksklyfta

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut