Recept

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Dill och kräftstjärtar ger det lilla extra! Kokt ris eller potatis är gott till.

Gör såhär

  1. Skär fisken i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min.
  4. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

250 gram torskfilé
250 gram laxfilé
2 purjolökar
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
4 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
3 stjärnanis
1 tsk Sambal oelek
1 apelsin, rivet skal

Topping
100 gram skalade räkor
2 msk hackad färsk timjan
1 finhackad vitlöksklyfta

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr