Recept

Fisksoppa med fänkål och saffran

En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.

Gör såhär

  1. Skär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
  2. Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
  3. Koka upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka eventuellt av med salt. Servera med bröd.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

200 gram laxfilé
200 gram torskfilé
1 liten purjolök
½ fänkål
1 msk smör
1 paket saffran, 0,5 g
½ tsk stötta hela fänkålsfrön
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl vispgrädde
5 dl vatten
1½ msk fiskfond
Salt

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr