Recept

Fisksoppa med fänkål och saffran

En smakrik och krämig fisksoppa med både färsk fänkål och fänkålsfrön. Den är lätt- och snabblagad och passar bra när man många.

Gör såhär

  1. Skär fisken i bitar. Skiva purjolöken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en stor gryta.
  2. Tillsätt saffran och fänkålsfrön och låt fräsa med 1-2 min. Häll ner tomater, grädde, vatten och fiskfond.
  3. Koka upp och lägg ner fisken. Låt koka på svag värme 4-5 min. Smaka eventuellt av med salt. Servera med bröd.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fisksoppa med fänkål och saffran

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

200 gram laxfilé
200 gram torskfilé
1 liten purjolök
½ fänkål
1 msk Arla® svenskt smör
1 paket saffran, 0,5 g
½ tsk stötta hela fänkålsfrön
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
5 dl vatten
1½ msk fiskfond
Salt