Recept

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.
  3. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

2 kokta humrar
100 g smör
1 vitlöksklyfta
1 citron (rivet skal och saft)
2 msk ströbröd, gärna panko
2 krm salt
1 krm peppar

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr