Recept

Grillad gös med kräfttsatsiki

En fräsch rätt som passar året runt! Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar. Fungerar också bra tillsammans med torsk.

Gör såhär

  1. Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.
  3. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.
  4. Pensla fisken med smöret och krydda med salt och peppar.
  5. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.
  6. Servera med sallad och potatis eller valfria tillbehör. Pressa citron över fisken

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Fisk
500 gram gösfilé
1 matsked smör
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Kräfttsatsiki
0,5 gurka
0,5 tsk salt
150 gram kräftstjärtar
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm nymalen svartpeppar

Servering
Pressad citron
Sallad och/eller färskpotatis

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut