Recept

Grillad gös med kräfttsatsiki

En fräsch rätt som passar året runt! Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar. Fungerar också bra tillsammans med torsk.

Gör såhär

  1. Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem.
  3. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.
  4. Pensla fisken med smöret och krydda med salt och peppar.
  5. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.
  6. Servera med sallad och potatis eller valfria tillbehör. Pressa citron över fisken

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Fisk
500 gram gösfilé
1 matsked smör
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Kräfttsatsiki
0,5 gurka
0,5 tsk salt
150 gram kräftstjärtar
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm nymalen svartpeppar

Servering
Pressad citron
Sallad och/eller färskpotatis

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr