Recept

Grillad fläskkarré med mangosallad

Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.

Gör såhär

  1. Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla mango och lime.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt.
  3. Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor.
  4. Dela och grilla salladslöken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat.
  5. Blanda ingredienserna till rubben.
  6. Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
  7. Toppa med pecannötter och myntadressingen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad fläskkarré med mangosallad

Ingredienser

För 4 peronser
tillagningstid: 60 minuter

4 skivor fläskkarré, ca 600 g
1 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja

Rub
rivet skal av 1 lime
1 krm svartpeppar
1 msk chiliflakes
1 msk flingsalt

Mangosallad
2 mango
2 lime
1 huvud romansallad
150 g cocktailtomater
250 g haricots verts
6 salladslökar
1 dl pecannötter

Myntadressing
2 dl Arla Köket® Matyoghurt
1 dl hackad färsk mynta
1 tsk flytande honung
½ tsk salt
1 msk olivolja