Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Grillad kyckling med vattenkrassesallad
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör – ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Gör såhär
- Tänd grillen och vänta 30-40 min på att det ska bli en bra glöd.
- Dela varje kycklinglår i två delar, salta och peppra. Lägg åt sidan så länge.
- Halvera vitlöken tvärs över.
- Finhacka löken och blanda med vinäger, honung och salt. Låt stå ca 10 min.
- Rör ner yoghurt, senap och dragon. Smaka av med salt.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Grilla kyckling och vitlök runtom ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Innertemperaturen ska vara 70°.
- Gröp ur vitlöksklyftorna med hjälp av en sked ner i en skål. Blanda med smöret.
- Vänd runt kycklingen i vitlökssmöret och servera direkt med vattenkrassesallad och potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad kyckling med vattenkrassesallad
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
Kycklingröra:
500 g kycklinglårfilé
75 g Arla® Svenskt Smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 Vitlök
Sallad:
1 gul lök
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 krm salt
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1/2 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
1 gurka
1 liter vattenkrasse