Recept

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Gör såhär

  1. Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg.
  2. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat.
  4. Smaka av med salt.
  5. Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min.
  6. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Ingredienser

För 4 personer
tillagningstid: 20 minuter

2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
50 g Arla® svenskt smör
1 dl strösocker
4 msk pressad apelsinsaft
2 tsk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk chipotlepasta
½ tsk salt

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
årgång slut