Recept

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Gör såhär

  1. Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg.
  2. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat.
  4. Smaka av med salt.
  5. Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min.
  6. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Ingredienser

För 4 personer

2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
50 g smör
1 dl strösocker
4 msk pressad apelsinsaft
4 msk
2 tsk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk chipotlepasta
½ tsk salt

Receptkreatör: Arla

Fluffiga och fläskiga röda viner

2018 Single Vineyard Shiraz, Cirillo Estate

Barossa279 kr

2016 Todos, Jonata

Kalifornien599 kr