Recept

Grillad majs med limesmör

Söt majs får sällskap av ett sötsyrligt smör med chili. Iskall ost blir gott på den varma majsen.

Gör såhär

  1. Låt osten ligga i frys ca 2 tim.
  2. Blanda samman alla ingredienser till smöret.
  3. Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
  4. Grilla majskolvarna runtom ca 10 min.
  5. Lägg smöret på de varma majskolvarna, riv den frysta osten över och garnera ev med koriander.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad majs med limesmör

Ingredienser

För 6 portioner
Tillagningstid: 60+ minuter

6 st majskolvar
150 gram Apetina® vitost krämig hel bit

Limesmör
1 hackad röd chili
1 dl hackad färsk koriander, spara lite till garnering
rivet skal och saft av en lime
1 tsk flytande honung
100 g Arla® svenskt smör
½ tsk salt