Recept

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.

Gör såhär

  1. Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och tillsätt grädde och persilja. Mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan.
  3. Ta eventuellt bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
  4. Bred ut blomkålspuré på fyra tallrikar. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

8 pilgrimsmusslor
2 msk smör

Blomkålspuré:
400 gram blomkål
2 msk vispgrädde
1/2 dl färsk persilja
Salt och peppar

Brynt smör med soja:
50 gram smör
2 msk japansk soja

Garnering:
Färsk persilja

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr