Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Helstekt fläskfilé med rostad pumpa och ost
Lättlagad och färgsprakande maträtt där pumpa och kött steks tillsammans och ger varandra smak. Lägg upp allt på ett fat och toppa med krispiga frön, rucola och balsamicodressing.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala, kärna ur och skär pumpan i små bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
- Putsa fläskfilén, salta och peppra. Stek köttet runtom i resten av smör-&rapsoljan i en stekpanna tills det fått lite färg.
- Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stek färdigt i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°. Ta ut köttet och låt vila.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll av vätskan från osten.
- Skiva köttet och lägg på ett fat med rucola. Ringla över dressingen, toppa med osttärningar, pumpakärnor, rucola och lite malen svartpeppar.
- Servera med rostad pumpa och resten av dressingen.
Matkreatör: Arla
Originalrecept: Helstekt fläskfilé med rostad pumpa och ost
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 50 minuter
400 gram fläskfilé
1 butternutpumpa
3 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
1 msk salt
1 krm svartpeppar
150 gram vitost tärnad i lake 3%
60 gram ruccola
½ dl pumpakärnor
Svartpeppar
Dressing:
1½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar