Recept

Helstekt kyckling med örter

Örter och citron under skinnet ger kycklingen extra mycket smak. Helstekt kyckling sköter sig själv i ugnen!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv skalet och dela citronen i klyftor.
  2. Lossa skinnet vid bröstet på kycklingen och peta in hälften av citronskal och örter. Lägg citronklyftorna i kycklingen och knyt ihop benen.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla med smör-&rapsolja blandat med soja. Salta och krydda med peppar, citronskal och örter.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 45 min.
  5. Häll grädden i formen och fortsätt steka ca 40 min tills innertemperaturen är 82° intill lårbenet. Skär kycklingen i bitar.

Serveringsförslag: Servera med såsen, ugnstekt potatis och rotfrukter.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 hel kyckling
½ citron
½ dl färska örter t ex basilika,gräslök, persilja
2 msk Smör-& rapsolja
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde efter smak)

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner