Recept

Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones

Härlig hamburgare på högrevsfärs med dressing som får smak av mögelost. Högrevsfärs är lite fetare än nötfärs och passar bra att grilla.

Gör såhär

  1. Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare.
  2. Mosa osten till dressingen och blanda med gräddfilen.
  3. Smaka av med salt. Salta och peppra burgarna och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida.
  4. Lägg padrones på grillen och grilla dem runt om. Strö över salt.
  5. Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med dressing, tomat, lök och sallad. Servera padrones vid sidan om.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Högrevsburgare
500 g högrevsfärs
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Bluecheesedressing
150 g Castello Blue
1 dl gräddfil
2 krm salt

Grillade padrones
200 g padrones
salt

Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 skivad tomat
rostad lök
sallad

Rekommenderade viner

Fluffiga och fläskiga röda viner