Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing
Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.
Gör såhär
- Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden.
- Rör ihop marinaden och lägg i hummern. Marinera i kyl minst 2 tim.
- Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare.
- Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner.
- Sätt ugnen på 175°. Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka.
- Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt.
- Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår. Blanda med citronsaft och hasselnötter.
- Värm hummern försiktigt i sin marinad.
- Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing.
- Garnera med dill.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
2 kokta hummerstjärtar
Marinad
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
5 kvistar färsk timjan
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Morotsvarianterna
400 g morötter
1 dl pressad citron
1 dl strösocker
50 g Arla® svenskt smör
½ dl Arla Köket® crème fraiche
Hasselnötsdressing
1 msk Arla® svenskt smör
1 dl hummerfond
1 msk pressad citron
½ dl hackade, rostade hasselnötter
färsk dill