Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kantarellrisotto
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
Gör såhär
- Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin.
- Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
- Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.
Serveringsförslag: Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kantarellrisotto
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
1 gul lök
100 g rotselleri
Arla® svenskt smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk vilt- och kantarellfond
½ dl torrt vitt vin
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 msk Arla® svenskt smör
2 dl Arla Ko® Präst® ost
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk gräslök