Recept

Kantarellrisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

Gör såhär

  1. Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin.
  2. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
  3. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.

Serveringsförslag: Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 gul lök
100 g rotselleri
Smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk vilt- och kantarellfond
½ dl torrt vitt vin
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad ost (gärna prästost eller parmesan)
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk gräslök

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr