Recept

Kantarellrisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

Gör såhär

  1. Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin.
  2. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
  3. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.

Serveringsförslag: Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

1 gul lök
100 g rotselleri
Smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk vilt- och kantarellfond
½ dl torrt vitt vin
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad ost (gärna prästost eller parmesan)
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk gräslök

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut