Recept

Kantarellsås som passar till det mesta

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Gör såhär

  1. Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar.
  2. Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in.
  3. Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om.
  4. Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och eventuellt portvin.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

5 deciliter sås

1 liter färska kantareller
2 msk mör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1½ msk svampfond
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk portvin

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner