Recept

Kantarelltoast med löjrom och crème fraîche

Ljuvlig kombo av två klassiska toasts. Kantareller och löjrom i ett härligt möte mellan skog och hav.

Gör såhär

  1. Stansa ut rundlar av brödskivorna ca 6 cm i diameter. Stek dem gyllenbruna i smör.
  2. Rensa svampen. Skiva salladslöken.
  3. Stek svampen i smör ca 5 min. Tillsätt salladslök och gräslök precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg svampen på brödet och spritsa eller klicka på löjrom och crème fraîche.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 skivor formbröd
50 g smör
200 g kantareller
2 salladslökar
2 msk hackad färsk gräslök
salt och peppar
100 g löjrom
1 dl crème fraîche

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr