Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Klassisk plankstek
Duchessepotatis är extra lyxigt potatismos med äggula och riven cheddarost. Ta en genväg och servera planksteken med färdig bearnaisesås.
Gör såhär
Duchessepotatis:
- Skala potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min.
- Häll av och mosa.
- Rör ner äggulor, smör, salt och ost.
Biff:
- Skär köttet i skivor och platta till dem något. Salta och peppra, stek i smör ca 3 min på varje sida.
Tillbehör:
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela tomaterna och strö på persilja och ströbröd, salt. Smält smör och ringla på.
- Fördela haricots verts i 6 högar och rulla in i bacon.
- Lägg tomater och haricots verts på en plåt och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
Servering:
- Spritsa eller klicka duchessepotatisen på en planka.
- Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
- Lägg köttet i mitten av plankan och fördela tomater och haricots verts på köttet. Servera med bearnaise.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Plankstek
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
Duchessepotatis:
750 g potatis
3 äggulor
6 msk Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 dl Kvibille® Riven ost Cheddar
Biff:
600g oxfilé (går att ersätta med annat kött som biff, entrecôte etc)
salt & peppar
Arla® svenskt smör för stekning
Tillbehör:
2 tomater
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl ströbröd
1 krm salt
1 msk Arla® svenskt smör
200 g färska haricots verts
6 skivor bacon
2 dl bearnaisesås (om du inte gör den själv – isåfall har du ett recept här!)