Recept

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Gör såhär

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Tillsätt grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Strö över gräslök och servera med ris och sallad

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

450 gram kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Smör-& rapsolja
2,5 dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde eftersmak)
2 tsk Dijonsenap
2 tsk kycklingfond
1/2 dl hackad färsk gräslök
3 dl ris
65 gram blandad grönsallad

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut