Recept

Kycklingfilé med dijonsenap och gräslök

Kycklinglårfilé är mörare och saftigare än bröstfilén och går dessutom snabbare att laga. Här får den sällskap av en krämig gräddsås med franska fläktar från dijonsenap.

Gör såhär

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Tillsätt grädde, senap och fond. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Strö över gräslök och servera med ris och sallad

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

450 gram kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Smör-& rapsolja
2,5 dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde eftersmak)
2 tsk Dijonsenap
2 tsk kycklingfond
1/2 dl hackad färsk gräslök
3 dl ris
65 gram blandad grönsallad

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr