Recept

Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!

Gör såhär

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  5. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  6. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  7. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 kycklingbröstfiléer
300 gram purjolök
Smör
0.5 tsk salt
1 röd paprika
2 dl crème fraîche (paprika & chili)
3 ägg
2 dl riven ost

Fluffiga och fläskiga röda viner

2018 Single Vineyard Shiraz, Cirillo Estate

Barossa279 kr

2016 Todos, Jonata

Kalifornien599 kr