Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Kycklingsallad med ägg och ost
En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.
Gör såhär
- Rör ihop vinägretten.
- Bena ur och dela kycklingen i små bitar. Mjukkoka äggen ca 6 min, lägg i sojabönorna i kokvattnet när äggen är precis klara.
- Häll av ägg och bönor i durkslag och skölj i kallt vatten.
- Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i fyra klyftor. Skala och halvera äggen.
- Blanda salladen med kyckling och bönor. Lägg på avokado och ägg.
- Strö över tärnad ost och pumpakärnor. Ringla över vinägretten.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingsallad med ägg och ost
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
1/2 grillad kyckling
4 ägg
2 dl frysta sojabönor
1 avokado
65 g blandad grönsallad
150 g Arla Präst® ost, tärnad
1/2 dl rostade pumpakärnor
Vinägrette
3/4 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk torkad dragon
Salt och peppar