Recept

Kycklingsallad med ägg och ost

En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.

Gör såhär

  1. Rör ihop vinägretten.
  2. Bena ur och dela kycklingen i små bitar. Mjukkoka äggen ca 6 min, lägg i sojabönorna i kokvattnet när äggen är precis klara.
  3. Häll av ägg och bönor i durkslag och skölj i kallt vatten.
  4. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i fyra klyftor. Skala och halvera äggen.
  5. Blanda salladen med kyckling och bönor. Lägg på avokado och ägg.
  6. Strö över tärnad ost och pumpakärnor. Ringla över vinägretten.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingsallad med ägg och ost

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

1/2 grillad kyckling
4 ägg
2 dl frysta sojabönor
1 avokado
65 g blandad grönsallad
150 g Arla Präst® ost, tärnad
1/2 dl rostade pumpakärnor

Vinägrette 
3/4 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk torkad dragon
Salt och peppar