Recept

Mustig chiligryta

När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.

Gör såhär

  • Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3×3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré.
  • Häll på porter, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Skala och lägg i steklöken och koka ytterligare ca 1 tim.
  • Höj värmen och rör i crème fraiche. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt.
  • Servera chilin med fullkornsris blandat med svarta bönor och majs.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 60+ minuter

Ingredienser

6 personer

1 kilo högrev
4 vitlöksklyftor
3 msk Smör-&rapsolja
1½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
5 dl porter-öl
1½ msk oxfond
1 msk honung
250 gram steklök
2 dl crème fraîche smaksatt med paprika & chili
1 tsk alt

Tillbehör: Ris, majs och svarta bönor

Eleganta och strama röda viner

96poäng

2016 Nerobufaleffj, Gulfi Cantina

Sicilien499 kr
bio

2019 Langhe Nebbiolo, Rivetto Dal 1902

Piemonte259 kr