Recept

Oxfilé med persiljebearnaise

Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.

Gör såhär

  1. Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  2. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan. Hit kan man förbereda.
  3. Sätt ugnen på 225°.
  4. Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
  5. Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp.
  6. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med persiljebearnaise

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

8 skivor oxfilé
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Svenskt Arla® svenskt smör
200 g grillad marinerad paprika
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl extralagrad cheddar, riven
2 dl hackad bladpersilja
500 g körsbärstomater
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk torkad dragon
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
limited

2020 Chinon Clos de la Dioterie, Charles Joguet

Loire659 krLanseringsdatum: 11/06