Recept

Oxfilé med spanska smaker

Superläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
  3. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna.
  4. Häll på rödvin och fond. Krydda med timjan.
  5. Stek i mitten av ugnen 30–40 min tills köttets innertemperatur är 55–60°.
  6. Rör ihop chilismöret.
  7. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret.
  8. Höj temperaturen i ugnen till 250°.
  9. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 4 personer

Ingredienser
1⅕ kg oxfilé i bit
2 tsk salt
2 msk smör
2 kg blandade rotfrukter
4 dl rödvin
3 msk schalottenlökfond
3 tsk torkad timjan
2 tsk flingsalt

Chilismör
150 g smör
2 tsk sambal oelek
2 pressad vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja

Fluffiga och fläskiga röda viner

2018 Single Vineyard Shiraz, Cirillo Estate

Barossa279 kr

2016 Todos, Jonata

Kalifornien599 kr