Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.
Gör såhär
- Potatis: Skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta.
- Sås: Vispa den syrade grädden och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Ställ såsen i kyl innan servering.
- Fisken: Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Spraya med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
- Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.
- Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 dl panko
½ dl hackad färsk dill
Arla Köket® Smör- & rapsolja
Krossad potatis
750 g potatis
1 dl Arla Ko® Syrad grädde
2 dl Arla® mjölk
1 tsk salt
Kall citronsås
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
rivet skal av 1 citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 morötter
1 msk Arla® svenskt smör
½ dl hackad färsk körvel