Recept

Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås

Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Gör såhär

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta.
  2. Vispa den syrade grädden och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Ställ såsen i kyl innan servering.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Spraya med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
  4. Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.
  5. Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 g torskfilé
1 tsk salt
1 dl panko
½ dl hackad färsk dill
Smör-& rapsolja

Krossad potatis
750 g potatis
1 dl syrad grädde 30%
2 dl  mjölk
1 tsk salt

Kall citronsås
2 dl syrad grädde 30%
rivet skal av 1 citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 morötter
1 msk smör
½ dl hackad färsk körvel

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

tillfälligt slut