Recept

Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

Den chiliheta kycklingen passar utmärkt ihop med osten och den söta mangon.

Gör såhär

  1. Rensa kycklingen från skinn och ben och blanda med chili och hälften av persiljan.
  2. Koka quinoan, gärna i buljong, enligt anvisning på förpackningen. Blanda quinoa med resten av persiljan.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela quinoa, rödlök och kyckling på salladen.
  5. Smula över osten och toppa med paprika, tomater och pumpafrön. Servera med crème fraiche.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

1 grillad kycling
1/2 finhackad färsk röd chili
1dl finhackad persilja
2 dl quinoa
200 g tärnad mango
1 röd paprika
3 tomater
1/2 rödlök
1 liter blandad grönsallad
150 g Apetina® vitost
1 dl rostade pumpakärnor
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche parmesan & vitlök