Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Seafood boil
Seafood boil är en maffig kreolsk gryta med både majs, smakrik korv, potatis och skaldjur. Grytan kokas i en buljong smaksatt med apelsin, citron och cayennepeppar. När rätten är klar lyfts alla godsaker upp och läggs på ett stort fat. Buljongen serveras separat som en smakrik dipp. Vi tillagar denna seafood boil med kräftor, men det går att tillsätta de skaldjur som önskas!
Gör såhär
- Koka upp vatten, apelsinjuice och citronsaft i en rymlig kastrull. Tillsätt samtliga kryddor, honung och sambal oelek.
- Halvera potatisen. Skala och klyfta löken. Skala och krossa vitlöken. Lägg ner i kastrullen. Låt sjuda ca 20 min eller tills potatisen är klar.
- Dela båda majskolvarna i fyra bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 5 min.
- Halvera korven och stek den tills den är genomstekt.
- Lägg ner smör och skaldjur i kastrullen. Låt allt bli varmt
- Plocka upp allt med en hålslev och lägg upp på ett stort fat. Häll upp spadet i en separat skål.
- Toppa seafood boil med nystekta korvar, hackad persilja, chili flakes och citronskal. Servera med spadet, dipp och baguette.
Tillagningstid: 60 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Seafood boil
Ingredienser
4 personer
1½ liter vatten
3 dl apelsinjuice
3 citroner, finrivet skal och pressad saft
2 lagerblad
2 msk paprikapulver
1 msk cayennepeppar
1 msk mortlade svartpepparkorn
1 msk flingsalt
1 msk flytande honung
1 msk Sambal oelek
500 gram fast potatis
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 majskolvar
300 gram färsk chorizo
100 gram Svenskt Smör från Arla®
1 kilo färska kräftor
Till servering:
1 kruka färsk persilja
1 tsk koreanska chili flakes
2 dl Arla Köket® Dipp Ranch
1 surdegsbaguette