Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Skaldjursgryta
En gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma – smakrik och med imponerande doft!
Gör såhär
- Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
- Koka upp vin och salt i en stor kastrull.
- Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.
- Ansa fänkål och skala rotfrukterna. Skär dem i bitar.
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2–3 min. Tillsätt cayennepeppar.
- Slå på musselspad, fond och vatten.
- Koka under lock ca 10 min.
- Tillsätt grädden och koka upp.
- Skär fisken i bitar och lägg i grytan.
- Stäng av värmen och lägg på locket. Låt stå ca 5 min.
- Skala räkorna.
- Tillsätt musslor och räkor.
- Hacka persiljan och strö över den och flingsalt vid servering
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Skaldjursgryta
Ingredienser
För 4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
Ingredienser
1 kg blåmusslor
4 dl torrt vitt vin
½ tsk salt
flingsalt
250 g fänkål
200 g morötter
200 g potatis
100 g rotselleri
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
1 krm cayennepeppar
2 msk skaldjursfond
4 dl vatten
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
200 g koljafiléer
500 g räkor med skal
½ kruka bladpersilja
flingsalt