Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter
Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!
Gör såhär
- Börja med purén. Skala och koka potatisen mjuk.
- Värm den syrade grädden med mjölk och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen. Smaka av med salt.
- Salta fisken runtom och låt stå 10 min. Bryn smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
- Lägg ner fisken i pannan och sänk värmen. Stek ca 3-4 min per sida. Rör ner soja, citronsaft och nötter. Ta från värmen och toppa med gräslök.
- Skiva äpple och lök så tunt som möjligt. Blanda med spenat, citronsaft, olja och salt i en salladsskål.
Servera fisken med äppelsallad och potatispuré.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
4 bitar torskrygg á 125 g
1 tsk salt
50 gram Arla® svenskt smör
1 msk japansk soja
1 tsk citronsaft
½ dl rostade hasselnötter, hackade
½ kruka färsk gräslök, hackad
Äppelsallad:
½rött äpple
½ silverlök
65 gram babyspenat
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt
Potatispuré:
750 gram mjölig potatis
1 dl Arla® Syrad grädde
1 dl Arla® mjölk
2 msk Arla® svenskt smör
1 tsk salt