Recept

Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!

Gör såhär

  1. Börja med purén. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Värm den syrade grädden med mjölk och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen. Smaka av med salt.
  3. Salta fisken runtom och låt stå 10 min. Bryn smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  4. Lägg ner fisken i pannan och sänk värmen. Stek ca 3-4 min per sida. Rör ner soja, citronsaft och nötter. Ta från värmen och toppa med gräslök.
  5. Skiva äpple och lök så tunt som möjligt. Blanda med spenat, citronsaft, olja och salt i en salladsskål.
    Servera fisken med äppelsallad och potatispuré.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

4 bitar torskrygg á 125 g
1 tsk salt
50 gram smör
1 msk japansk soja
1 tsk citronsaft
½ dl rostade hasselnötter, hackade
½ kruka färsk gräslök, hackad

Äppelsallad:
½rött äpple
½ silverlök
65 gram babyspenat
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt

Potatispuré:
750 gram mjölig potatis
1 dl syrad grädde 30%
1 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2018 Family White, Badenhorst Family Wines

Swartland269 kr