Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Spetskål i ugn
När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!
Gör såhär
- Värm ugnen till 225°.
- Dela spetskålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär eller hyvla smöret. Lägg det på spetskålen och salta. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min.
Topping:
- Finriv osten och hacka persilja.
- Toppa spetskålen med ost och persilja.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Spetskål i ugn
Ingredienser
4 personer
1 spetskål, ca 600 g
50 gram Svenskt Smör från Arla®
1 tsk flingsalt
Topping:
100 gram Castello® Aged havarti 36% hårdost
Färsk persilja eller körvel