Recept

Spetskål i ugn

När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Dela spetskålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär eller hyvla smöret. Lägg det på spetskålen och salta. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min.

Topping:

  1. Finriv osten och hacka persilja.
  2. Toppa spetskålen med ost och persilja.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Spetskål i ugn

Ingredienser

4 personer

1 spetskål, ca 600 g
50 gram Svenskt Smör från Arla®
1 tsk flingsalt

Topping:
100 gram Castello® Aged havarti 36% hårdost
Färsk persilja eller körvel