Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Stekt fisk med skaldjurssås
Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.
Gör såhär
- Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
- Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
- Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
- Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
- Rör ner skaldjuren i såsen.
- Servera med pommes frites eller ugnsbakad potatis
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Stekt fisk med skaldjurssås
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
600 gram torskfilé
1 tsk salt
3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
Arla Köket® Smör- & rapsolja
Pommes frites eller ugnsbakad potatis
Sås:
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 dl stout, exempelvis Guinness
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 tsk skaldjursfond
2 msk hackad färsk timjan
½ krm cayennepeppar
100 gram skalade räkor
100 gram musslor