Recept

Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.

Gör såhär

  1. Salta kycklingen och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna. Vänd sedan kycklingen och stek den andra sidan.
  2. Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
  3. Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
  4. Lägg upp på fat och strö hasselnötterna över.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Ingredienser

4 personer

4 kycklinglår
1 tsk salt
2 msk rapsolja
100 gram smör
10 kvistar färsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 spetskål
½ dl hackade rostade hasselnötter

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr