Recept

Svamp- och purjolökspaj

Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Fungerar lika bra med goda champinjoner i grönsaksdisken.

Gör såhär

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Salta och peppra.
  5. Vispa ihop ägg och grädde.
  6. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  7. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Svamp- och purjolökspaj

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
75 gram Arla® svenskt smör
¾ dl Arla Köket® Kesella® kvarg

Fyllning
1 liter färsk svamp
2 purjolökar
Arla® svenskt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
2,5 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 dl Kvibille® Riven ost Cheddar

Eleganta och strama röda viner

2021 Langhe Nebbiolo, Josetta Saffirio

Piemonte219 kr
nyhet

2021 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz195 kr

Bäriga och juiciga röda viner

bio

2021 Galets Rouges, Château Mourgues du Grès

Rhône159 kr

2020 Beaujolais-Villages, Mommessin

Bourgogne199 kr

2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini

Toskana249 kr
nyhet

2021 Pinot Noir Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz195 kr