Recept

Tomatgalette med purjolök och ost

Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs all lök mjuk i smör-&rapsolja ca 10 min. Rör ned färsk timjan, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor.
  3. Blanda crème fraiche med riven ost och bred på smördegen. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Fördela lök och tomater på smördegen.
  4. Ringla över honung. Vik upp degkanten runtom. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Tomatgalette med purjolök och ost

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 50 minuter

250 gram kyld smördeg
150 gram purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 msk hackad färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
350 gram tomater, gärna olika färger
1 dl Arla Köket® crème fraiche
100 gram Kvibille® Riven ost Cheddar
1 msk honung