Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Torsk med varm äpple- och kålsallad
Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 150°.
- Gnid in fisken med salt och peppar. Lägg 3 salviablad på varje fiskbit. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min.
- Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan.
- Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset.
- Bryn resten av smöret med hasselnötterna och resten av salviabladen i en kastrull.
- Servera fisken med äpple- och kålsallad, brynt hasselnötssmör och kokt potatis.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Torsk med varm äpple- och kålsallad
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
4 bitar torskrygg á ca 150 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 kruka färsk salvia
200 gram savoykål eller svartkål
2 syrliga äpplen
50 gram Arla® Svenskt Smör
140 gram Kvibille® ädel
Pressad saft av ½ Citron
1 dl hasselnötter